Teme završnog rada za šk. god. 2023./2024.
KUHARSTVO SA SLASTIČARSTVOM
- Tradicionalne slastice hrvatske kuhinje
- Tradicionalna jela moslavačke kuhinje – moslavački stol
- Restorani s Michelin oznakama kvalitete
- Internacionalna jela i deserti svjetskih kuhinja
UGOSTITELJSKO POSLUŽIVANJE
- Svečani hladno-topli buffet
- Posluživanje pjenušavih vina
- Vrste i podjela barskih mješavina
- Škrlet
STATISTIKA
- Statistička obrada turističke sezone 2022. godine u Republici Hrvatskoj
- Dolasci i noćenja turista u Republici Hrvatskoj od 2018. do 2022. godine
RAČUNOVODSTVO I KONTROLA
- Specifičnosti računovodstva u ugostiteljstvu
- Analiza financijskih izvješća na primjeru hotelskog poduzeća po izboru
KNJIGOVODSTVO
- Materijalno knjigovodstvo u poslovanju ugostiteljskog poduzeća
- Knjiženje i obračun plaća
ORGANIZACIJA POSLOVANJA PODUZEĆA U UGOSTITELJSTVU
- Značaj turizma u gospodarstvu Republike Hrvatske
- Veličina i struktura smještajnih kapaciteta u Republici Hrvatskoj
MARKETING U TURIZMU
- Razvoj i uvođenje marketinga kroz povijest
- Oblici i vrste promocije
RECEPCIJSKO POSLOVANJE
- Organizacija poslovanja prijemnog odjela u hotelu
- Poslovi rezerviranja usluga
PROMET I PUTNIČKE AGENCIJE
- Razvoj željezničkog prometa u svijetu
- Razvoj zračnog prometa u svijetu
POSLOVNO DOPISIVANJE
- Pisana poslovna komunikacija
- Komunikacija u poslovnoj organizaciji
OSNOVE TURIZMA
- Istra kao turistička destinacija
- Dalmacija kao turistička destinacija
TURISTIČKA GEOGRAFIJA HRVATSKE
- Sportsko-rekreacijski turizam
- Turistički potencijali i turistička ponuda Moslavine
- Team building ponuda u Hrvatskoj
POZNAVANJE ROBE I PREHRANA
- Pčelinji proizvodi
- Maslinovo ulje kao središte Mediteranske prehrane
BIOLOGIJA S EKOLOGIJOM I HIGIJENOM
- Ljekovite biljke i njihov utjecaj na zdravlje
- Eterična ulja i njihov utjecaj na zdravlje