Tehničar za ugostiteljstvo / Tehničarka za ugostiteljstvo, Kuhar / Kuharica, Konobar / Konobarica

 

Jeste li znali?

Turizam je najbolji izvozni proizvod Hrvatske i pruža najveće mogućnosti razvoju našeg gospodarstva.

Zato…
Postanite i VI karika uspješnosti u TURIZMU!

Doprinesite izgradnji destinacije kvalitete i zadovoljstva gostiju!
Prema Studiji o ekonomskim učincima ulaska Hrvatske u Europsku uniju, planirano je otvaranje novih hotela, promjena profila gostiju, produženje turističke sezone, OTVARANJE NOVIH RADNIH MJESTA, povećanje prihoda od turizma.

Prednosti Hrvatske: geostrateški položaj, očuvana priroda, raznolikost,  znamenitosti, gostoljubivost…

 

Kuhar / Kuharica

 

 Trajanje obrazovanja: 3 godine

Kuhar / Kuharica

NASTAVNI PLAN

Redni br. NASTAVNI PREDMET  Tjedni i godišnji broj nastavnih sati
  1. razred   2. razred     3. razred
A.  ZAJEDNIČKI OPĆEOBRAZOVNI DIO  Tjedno Godišnje Tjedno Godišnje Tjedno Godišnje
1. Hrvatski jezik 3 105 3 105 3 96
2. Povijest 2 70
3. Politika i gospodarstvo 2 64
4. Tjelesna i zdravstvena kultura 2 70 2 70 2 64
5. Vjeronauk / Etika 1 35 1 35 1 32
UKUPNO SATI A. 8 280 6 210 8         256
B.  STRUČNO-TEORIJSKI DIO 
B1. STRUKOVNO-TEORIJSKI PREDMETI
6. I. strani jezik 2 70 2 70 2 64
7. II. strani jezik 2 70 2 70 2 64
8. Gospodarska matematika 2 70 2 70 2 64
9. Računalstvo 2 70 1 35
10. Povijest hrvatske kulturne baštine 2 64
11. Biologija s higijenom i ekologijom 1 35 2 70
12. Organizacija poslovanja ugostiteljskih poduzeća 2 70 2 64
13. Osnove turizma 2 70
14. Poznavanje robe i prehrana 2 70 2 70 2 64
15. Ugostiteljsko posluživanje 2 70
16. Kuharstvo 7 245 7 245 8 256
UKUPNO SATI B1. 20 700 22 770 20 640
B2. PRAKTIČNA NASTAVA
17. Praktična nastava 8 280 8 280 8 280
UKUPNO SATI B1 + B2 28 980 30 1050 28 1088
SVEUKUPNO SATI  A + B 72 2520 72 2520 72        2688
STRUČNA PRAKSA 182 182

 

 

Konobar / Konobarica

 

Trajanje obrazovanja: 3 godine 

Konobar / Konobarica

NASTAVNI PLAN

Redni br. NASTAVNI PREDMET   Tjedni i godišnji broj nastavnih sati
  1. razred   2. razred   3. razred
I. OPĆEOBRAZOVNI DIO Tjedno Godišnje Tjedno Godišnje Tjedno    Godišnje
1. Hrvatski jezik 3 105 3 105 3 96
3. Povijest 2 70
4. Politika i gospodarstvo 2 64
5. Tjelesna i zdravstvena kultura 2 70 2 70 2 64
6. Vjeronauk / Etika 1 35 1 35 1 32
UKUPNO SATI A. 8 280 6 210 8 256
B. POSEBNI STRUČNI DIO
B1. STRUKOVNO-TEORIJSKI PREDMETI
7. I. strani jezik 3 105 3 105 3 96
8. II. strani jezik 2 70 2 70 3 96
9. Gospodarska matematika 2 70 2 70 2 64
10. Računalstvo 2 70 1 35
11. Povijest hrvatske kulturne baštine 2 64
12. Biologija s higijenom i ekologijom 2 70
13. Poslovna psihologija i komunikacija 2 70
14. Osnove turizma 2 70
15. Turistička geografija Hrvatske 2 70
16. Organizacija poslovanja ugostiteljskih poduzeća 2 70 2 64
17. Marketing u turizmu 1 32
18. Kuharstvo 2 70
19. Ugostiteljsko posluživanje 5 175 5 175 6 192
20. Poznavanje robe i prehrana 2 70 1 35 1 32
UKUPNO SATI B1. 20 700 22 770 20 640
B2. PRAKTIČNA NASTAVA
21. Praktična nastava 8 280 8 280 8 448
UKUPNO SATI B2. 8 280 8 280 8 448
UKUPNO SATI B1 + B2 28 980 30 1050 28 1088
SVEUKUPNO SATI  A + B 36 1260 36 1260 36 1344
STRUČNA PRAKSA 182 182

Tehničar za ugostiteljstvo / Tehničarka za ugostiteljstvo

TRAJANJE OBRAZOVANJA: 4 godine

Upisom u program TURISTIČKO-HOTELIJERSKIH KOMERCIJALISTA ostvaruje se pretpostavka za niz mogućnosti: zapošljavanje, usavršavanje i obrazovanje za nova zanimanja – voditelji hrane i pića, bara, wellnessa, gastro programa, ljudskih resursa…

Polaganjem državne mature učenici mogu nastaviti školovanje na željenim fakultetima.

 

Tehničar za ugostiteljstvo / Tehničarka za ugostiteljstvo
NASTAVNI PLAN

Redni br. NASTAVNI PREDMET  Tjedni broj sati
1.r. 2.r. 3.r. 4.r.
I. ZAJEDNIČKI DIO
1. Hrvatski jezik 3 3 3 3
2. Povijest 2 2
3. Politika i gospodarstvo 2
4. Tjelesna i zdravstvena kultura 2 2 2 2
5. Vjeronauk / Etika 1  1  1  1
II. POSEBNI STRUČNI DIO
6. I. strani jezik 3 3 3 3
7. II. strani jezik 3 3 2 2
8. Gospodarska matematika 3 3 2 2
9. Računalstvo 2 2
10. Poslovna psihologija s komunikacijom 2
11. Biologija s higijenom i ekologijom 2
12. Turistički zemljopis 1 1
13. Povijest hrvatske kulturne baštine 2
14. Gospodarsko pravo 2
15. Poslovno dopisivanje 1 1
16. Računovodstvo i kontrola 2
17. Statistika 2
18. Knjigovodstvo 2 2
19. Organizacija poslovanja poduzeća u ugostiteljstvu 2 2 2 2
20. Osnove turizma 2
21. Promet i putničke agencije 2
22. Marketing u turizmu 2
23. Recepcijsko poslovanje 2
24. Poznavanje robe i prehrana 2 2
25. Ugostiteljsko posluživanje 2 3 3 3
26. Kuharstvo (sa slastičarstvom) 3 4 4 4
27. Praktična nastava u ugostiteljskom objektu tijekom školske godine 3 3 3 3
Stručna praksa u ugostiteljskom objektu tijekom ljeta 182 182 182
Skip to content