ZANIMANJA: TURISTIČKO-HOTELIJERSKI KOMERCIJALIST , KUHAR , KONOBAR

 

Jeste li znali?

Turizam je najbolji izvozni proizvod Hrvatske i pruža najveće mogućnosti razvoju našeg gospodarstva.

Zato…
                 Postanite i VI karika uspješnosti u TURIZMU!

Doprinesite izgradnji destinacije kvalitete i zadovoljstva gostiju!
Prema Studiji o ekonomskim učincima ulaska Hrvatske u Europsku uniju, planirano je otvaranje novih hotela, promjena profila gostiju, produženje turističke sezone, OTVARANJE NOVIH RADNIH MJESTA, povećanje prihoda od turizma.

Prednosti Hrvatske: geostrateški položaj, očuvana priroda, raznolikost,  znamenitosti, gostoljubivost…

 

ZANIMANJE: KUHAR

 

 Trajanje obrazovanja: 3 godine – klasični obrt

KUHAR 

NASTAVNI PLAN

Redni br.  NASTAVNI PREDMET   Tjedni i godišnji broj nastavnih sati
  1. razred   2. razred     3. razred
A.  ZAJEDNIČKI OPĆEOBRAZOVNI DIO  Tjedno Godišnje Tjedno Godišnje Tjedno Godišnje
1.  Hrvatski jezik  105 105 96
2.  Povijest  70 –  – 
3.  Politika i gospodarstvo  –  2 64
4.  Tjelesna i zdravstvena kultura 2 70 2 70 2 64
5.  Vjeronauk / Etika 35 35 32
UKUPNO SATI A. 8 280 6 210 8         256
B.  STRUČNO-TEORIJSKI DIO   
B1. STRUKOVNO-TEORIJSKI PREDMETI  
6. I. strani jezik 2 70 2 70 2 64
7. II. strani jezik 2 70 2 70 2 64
8.  Gospodarska matematika  70 2 70 2 64
9.  Računalstvo 70 1 35
10.  Povijest hrvatske kulturne baštine –  –  2 64
11. Biologija s higijenom i ekologijom 1 35 2 70
12. Organizacija poslovanja ugostiteljskih poduzeća 2 70 2 64
13.  Osnove turizma 2 70 – 
14.  Poznavanje robe i prehrana 2 70 2 70 2 64
15.  Ugostiteljsko posluživanje –  2 70
16.  Kuharstvo 7 245 7 245 8 256
UKUPNO SATI B1. 20 700 22 770 20 640
B2. PRAKTIČNA NASTAVA  
17.  Praktična nastava 8 280 8 280 8 280
UKUPNO SATI B1 + B2 28 980 30 1050 28 1088
SVEUKUPNO SATI  A + B 72 2520 72 2520 72        2688
STRUČNA PRAKSA   182   182  

 

 

ZANIMANJE: KONOBAR

 

Trajanje obrazovanja: 3 godine – klasični obrt

KONOBAR
NASTAVNI PLAN

Redni br.  NASTAVNI PREDMET    Tjedni i godišnji broj nastavnih sati
  1. razred   2. razred   3. razred
I.  OPĆEOBRAZOVNI DIO  Tjedno Godišnje Tjedno Godišnje Tjedno    Godišnje
1.  Hrvatski jezik  105 105 3       96
3.  Povijest  70 –  – 
4.  Politika i gospodarstvo  –  2 64
5.  Tjelesna i zdravstvena kultura 2 70 2 70 2 64
6.  Vjeronauk / Etika 35 35 32
UKUPNO SATI A. 8 280 6 210 8 256
B.  POSEBNI STRUČNI DIO   
B1. STRUKOVNO-TEORIJSKI PREDMETI  
7.  I. strani jezik 3 105 3 105 3 96
8.  II. strani jezik  70 70 3 96
9.  Gospodarska matematika 70 70 2 64
10.  Računalstvo 2 70 1 35
11.  Povijest hrvatske kulturne baštine –  2 64
12.  Biologija s higijenom i ekologijom 2 70 – 
13.  Poslovna psihologija i komunikacija –  2 70
14.  Osnove turizma 2 70 – 
15.  Turistička geografija Hrvatske –  2 70
16.  Organizacija poslovanja ugostiteljskih poduzeća 2 70 2 64
17.  Marketing u turizmu 1 32
18. Kuharstvo 2 70 – 
19. Ugostiteljsko posluživanje 5 175 5 175 6 192
20. Poznavanje robe i prehrana 70 1 35 1 32
UKUPNO SATI B1. 20 700 22 770 20 640
B2. PRAKTIČNA NASTAVA  
21. Praktična nastava 8 280 8 280 8 448
UKUPNO SATI B2. 8 280 8 280 8 448
UKUPNO SATI B1 + B2 28 980 30 1050 28 1088
SVEUKUPNO SATI  A + B 36 1260 36 1260 36 1344
STRUČNA PRAKSA   182   182    

ZANIMANJE: TURISTIČKO HOTELIJERSKI KOMERCIJALIST

 

TRAJANJE OBRAZOVANJA: 4 godine

Upisom u program TURISTIČKO-HOTELIJERSKIH KOMERCIJALISTA ostvaruje se pretpostavka za niz mogućnosti: zapošljavanje, usavršavanje i obrazovanje za nova zanimanja – voditelji hrane i pića, bara, wellnessa, gastro programa, ljudskih resursa…

Polaganjem državne mature učenici mogu nastaviti školovanje na željenim fakultetima.

 

TURISTIČKO-HOTELIJERSKI KOMERCIJALIST
NASTAVNI PLAN

Redni br. NASTAVNI PREDMET   Tjedni broj sati
1.r. 2.r. 3.r. 4.r.
I.  ZAJEDNIČKI DIO         
1.  Hrvatski jezik 
2.  Povijest  –  – 
3.  Politika i gospodarstvo  –  –  – 
4.  Tjelesna i zdravstvena kultura 
5.  Vjeronauk / Etika  1  1  1  1
II.  POSEBNI STRUČNI DIO         
6.  I. strani jezik 
7.  II. strani jezik 
8.  Gospodarska matematika 
9.  Računalstvo –  – 
10.  Poslovna psihologija s komunikacijom  –  –  – 
11.  Biologija s higijenom i ekologijom  –  –  – 
12.  Turistički zemljopis  –  – 
13.  Povijest hrvatske kulturne baštine  –  –  – 
14.  Gospodarsko pravo  –  –  – 
15.  Poslovno dopisivanje  –  – 
16.  Računovodstvo i kontrola  –  –  – 
17.  Statistika  –  –  – 
18.  Knjigovodstvo  –  – 
19.  Organizacija poslovanja poduzeća u ugostiteljstvu 
20.  Osnove turizma  –  –  – 
21.  Promet i putničke agencije  –  –  – 
22.  Marketing u turizmu  –  –  – 
23.  Recepcijsko poslovanje  –  –  – 
24.  Poznavanje robe i prehrana  –  – 
25.  Ugostiteljsko posluživanje 
26.  Kuharstvo (sa slastičarstvom) 
27.   Praktična nastava u ugostiteljskom objektu tijekom školske godine 
  Stručna praksa u ugostiteljskom objektu tijekom ljeta  182  182  182  – 
Skip to content