Popis tema THK

Mentor
Ivona Mohar

STATISTIKA

  • Statistička obrada turističke sezone 2023. godine u Republici Hrvatskoj
  • Dolasci i noćenja turista u Republici Hrvatskoj od 2019. do 2023. godine

KNJIGOVODSTVO

  • Knjiženje i obračun plaća

RAČUNOVODSTVO I KONTROLA

  • Analiza financijskih izvješća na primjeru hotelskog poduzeća po izboru

ORGANIZACIJA POSLOVANJA PODUZEĆA U UGOSTITELJSTVU

  • Značaj turizma u gospodarstvu Republike Hrvatske

RECEPCIJSKO POSLOVANJE

  • Radna mjesta u prijamnom odjelu hotela
Silvije Kramarić

MARKETING U TURIZMU

  • Proces marketinškog istraživanja
  • Vrste i načini promocije

PROMET I PUTNIČKE AGENCIJE

  • Pojava i razvoj turističkih posrednika u svijetu
  • Povijesni razvoj automobilskog prometa u svijetu
  • Povijesni razvoj zračnog prometa u svijetu

OSNOVE TURIZMA 

  • Grad Zadar kao turistička destinacija
Dario Kovačić

POSLOVNO DOPISIVANJE

  • Izrada raspisanog turističkog aranžmana – posjet Parizu, gradu svjetla

ORGANIZACIJA POSLOVANJA PODUZEĆA U UGOSTITELJSTVU

  • Hotelski lanci u Republici Hrvatskoj
  • Neobični hoteli svijeta
Martina Mesić Rekavić

KUHARSTVO SA SLASTIČARSTVOM

  • Pršut i jela sa pršutom
  • Autohtona španjolska jela
Ivan Pavlek

UGOSTITELJSKO POSLUŽIVANJE

  • Pripremanje i posluživanje espresso kave
  • Barsko poslovanje i klasični kokteli
Hrvoje Milinković

UGOSTITELJSKO POSLUŽIVANJE

  • Gin – popularno piće današnjice
  • Pružanje usluga izvan ugostiteljskog objekta – Catering

Ptičar Dominik

 

 

KUHARSTVO SA SLASTIČARSTVOM

  • Moslavački meni u 5 slijedova jela
  • Sarma – hrvatsko nacionalno jelo

Vesna Androić Hanžić

 

TURISTIČKI ZEMLJOPIS

  • Nematerijalna baština Hrvatske pod zaštitom UNESCO-a
  • Biološka raznolikost kao faktor razvoja turizma
  • Krški reljef kao dio turističke posebnosti Hrvatske
Majana Štor

POVIJEST HRVATSKE KULTURNE BAŠTINE

  • Michelangelo minijature – Julije Klović
  • Schiavoni hrvatski kipari talijanske škole
  • Gotički svijet katedrala
Skip to content