2018-02-07 18:29:00

DVODNEVNA EDUKACIJA COOKINGCLASS MAISTRA

     Edukativno-informativni trening Cookingclass Maistra održan je jučer i danas u ugostiteljskom praktikumu naše škole. Za početak je Andreja Istrat iz odjela razvoja ljudskih potencijala učenicima 1.-3. razreda kuhara i konobara te učenicima 3. i 4. razreda turističko-hotelijerskih komercijalista prezentirala Maistru kao jednu od vodećih hrvatskih turističkih kompanija te je učenike upoznala s mogućnostima obavljanja stručne prakse i programom stipendiranja. Zatim su se učenicima predstavili Tihomir Vedriš, pomoćnik voditelja hrane i pića te treneri – Saša Krajinović, voditelj hrane i pića klastera Vrsar, Martina Buđinski, zamjenica šefa kuhinje restorana Lone i Jan Medak, kuhar specijalist u hotelu Lone.

     Treninzi su se sastojali od teorijskog i praktičnog dijela u kuhinji i praktikumu ugostiteljskog posluživanja. Sudjelovalo je 10 učenika kuhara i 10 učenika konobara i turističko-hotelijerskih komercijalista. Treneri su učenicima praktično pokazali nekoliko tehnika pripremanja vrhunskih jela i pića s vrhunskim namirnicama iz Hrvatske i cijeloga svijeta. Osim edukativne svrhe, ovim treningom zaposlenici Maistre željeli su učenicima prenijeti strast i vještinu pripremanja hrane i pića.

     Bilo je ovo jedno novo, zanimljivo i vrlo pozitivno iskustvo!

Fotografije pogledajte na školskom Facebooku: SŠ August Šenoa Garešnica


Srednja škola "August Šenoa" Garešnica