« Ožujak 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
26 | 27 | 28 | 29 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
Državno natjecanje učenika ugostiteljsko-turističkih škola Gastro 2017. održano je od ponedjeljka 20. do četvrtka 23. ožujka u Hotelu "Omorika" u Crikvenici. Učenica IV. razreda turističko-hotelijerskih komercijalista Tena Finzir, pod mentorstvom stručnog učitelja ugostiteljskog posluživanja Hrvoja Milinkovića, natjecala se u disciplini Barsko poslovanje – pripremanje barskih mješavina. U iznimno jakoj konkurenciji plasirala se na odlično 10. mjesto, a zbog ostvarenog visokog broja bodova na natjecanju dodatno je dobila i diplomu izvrsnosti koju je Zajednica ugostiteljsko-turističkih škola Republike Hrvatske dodijelila učenicima s najboljim praktičnim vještinama.
Čestitamo Teni i njezinom mentoru na izvrsnom rezultatu!
Fotografije pogledajte na školskom Facebooku: SŠ August Šenoa Garešnica
Organizatori ovoga zanimljivog i edukativnog natjecanja bile su Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i Srednja škola dr. Antuna Barca u Crikvenici kao domaćin, a suorganizator je bila Zajednica ugostiteljsko-turističkih škola Republike Hrvatske. Glavni ciljevi natjecanja Gastro su: razvijanje i poticanje pozitivnih stajališta, interesa i sklonosti učenika za turističko-ugostiteljsku struku, motivacija za nastavak obrazovanja i promicanje svih aktivnosti na popularizaciji zanimanja u turizmu i ugostiteljstvu u suradnji s gospodarstvom, ostvarivanje bolje povezanosti škola i turističkoga gospodarstva, prezentacija i razmjena iskustava škola koje obrazuju polaznike u ugostiteljsko-turističkim zanimanjima te razvoj timskog rada i pozitivnog natjecateljskog duha.